måndag 15 december 2008

Vecka 30!!

ja, idag går jag in i vecka 30! 10 veckor kvar nu..! Det är egentligen inte långt alls de!

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 1 mar 2009
Du har 76 dagar kvar till förlossning.

Vecka 30 - 15 dec - 21 dec 2008
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Kan inte fatta att det är så pass nära ändå.. 76 dagar..! tänk om man dessutom kunde vara en av de lyckliga som får 2 veckor för tidigt..! eller varför inte 3 veckor? :D för då är det ingen fara ändå ju. :D

Jobbar kväll idag.. Vaknade rätt så tidigt i morse, vid 8, var pigg men inte sugen på att göra nåt, å hundarna sov fortfarande så jag lade mej i badkaret å gjorde hårinpackning osv. :) Myys! Synd att Jonas jobbade bara, annars hade det varit perfekt.
Men sen var de till att rasta, kasta in en maskin tvätt åså var jag å hittade en jacka som jag kan stänga..! vilken storlek de är på den är ingenting jag tänker tala om här..! haha. Men de behövs eftersom jag faktiskt måste vara ute med hundarna! och dessutom är de skönt att vara ute..! Ska väl inviga den sen efter lunch med en långis. Hittade även en långärmad som var lite lång, så den täckte magen. :) Nöjd alltså..! Tänk, man åker till Sundsvall men hittar ingenting, de blir till att gå på Ånges lilla affär så hittade man på engång. ;) haha.

Nä, nu ska jag kasta in en maskin tvätt till å sen göra lunch tills Jonas kommer. :)

Skriver kanske mer sen!

1 kommentar:

Anonym sa...

du är nog den ända som tycker min förlossning lät trevlig :p