tisdag 21 juli 2009

Här kommer bilderna!

Här kommer bilderna från våran tripp till Danmark!

Innan vi klev på båten så var det en biltur från Ånge till Göteborg, vi åkte vid 21 på kvällen så Tuva sov hela vägen, båten gick 9.30 på morgonen efter.
Söndag
Våran båt med Nicke Nyfiken på sidan.. :)

Vi åt brunch på båten, fick bord vid fönstren vilket var perfekt eftersom jag aldrig åkt båt förut och ville se allt. (bår, fartyg, jaja, ni fattar, haha)


Havet..

Vi drack stooooora mängder vin på båten. Hittade en sån enorm flaska, haha. Nä, men urgullig var den. Tog en hel timme för mej att få i mej den, haha, snacka om att kolla på allt annat!


Tuva fick en ballonbg med Nicke Nyfiken på, hon var helt galen i den! Lekte med den hur länge som hellst och sen hela veckan, haha.


Framme hos Jonas syster hittade vi små kattungar. :)


Även Max fanns ju där.


Jag fick testa på att rida en av deras hästar (för flera år sedan i grundskolan red jag i ridskola nåt år, men har alltid älskat hästar och då speciellt fjordingar)



Men hon var otrligt lydig och snäll, men ändå ingen slöfock utan det var ändå lite Go i henne. Härligt!! Snygga ridkläder va?? haha. När vi red senare i veckan hade jag riktiga ridkläder på mej, haha.



Jag och Tösen.



Tuva sitter med faster Ellinor och hälsar på Max och kattungar.
Måndag

Vardagsrummet i våran stuga (hus)



Matdelen...


Hallen..



Bastun i badrummet.



Jacuzzin...




Nedre sovrummet. Det var detta sovrum med dubbelsäng, badrum med dusch, bastu, jacuzzi, vardagsrum och matdel med diskmaskin och uteplats med utemöbler på nedre plan. På övre plan var det 2 sovrum, ett med dubbelsäng och en enkel säng och det andra, som vi hade, dubbelsäng med en enkelsäng och spjälsäng, badrum med tvättmaskin och torktumlare. Lyxigt värre!!



Tuva Tar det lugnt i soffan med pappa innan vi sticker till äventyrsbadet.

I huset där äventyrsbadet låg, det var en typ himmel där inne som det alltid var skymmning i.


Jag och Tuva badar (ber om ursäkt av att ni får se mej i baddräkt)



Tuva i ligg-sakerna typ spjälsäng-på-hjul man fick låna, perfekt när hon ville leka och sova!!


Man fick även låna barnvagn inne på äventyrsbadet.


Den här saken åkte vi. Tornado hette den. man åkte på en uppblåst madrass för 4 där man satt med benen i en hög i mitten och rumpan i ett hål typ, den snurrade även lite, ashemsk! Sen åkte man ner för den branta tunneln (tro mej, den kändes mycket brantare än den ser ut!!) och sen högt upp på ena sidan, sen ner och upp på andra sidan osv, medans det kom vatten både ovanför oss och framför oss så man slog i stora vågor inne i den. Jag skakade när jag kom ut så rädd var jag, haha. men när vi var dit på Onsdagen så åkte vi fler gånger, den var riktigt otäck men hemsk också!!



Stugan utifrån.


Och baksidan med uteplatsen. Jag, Jonas å Tuva, Mia, Stefan och Gustav och Jonas mamma bodde i denna, och Ellinor med make och 2 döttrar i den andra. det fanns så mycket plats så Ellinors makes bror med fru och dotter följde också med.


Middag


Innan vi lade oss tog jag och Jonas ett bad i Jacuzzin, myyysigt!!
Tisdag


Legoland!!


Härlig kö. Eller inte! Några hundra personer som stod i kö.
Något jag inte förstod var varför så många hade hundarna med sej på en sån här plats, dom fanns överallt. Jag menar, hur kul är det för dom? väldigt varmt, ljud, skik, jättemycket folk (jag tog mej nästan inte fram med barnvagnen) och allt, hur kul kan det ha varit för dom? stressande enligt mej. men men.


Lego

Lego


Lego

Lego

Lego. Kissande hund med en sensor så den skvätte när det gick förbi någon, haha.



En hel åsna i normal åsne-storlek.


Lego


Lego



Jag träffade Byggare Bob ;)

Lego
Onsdag
Idag skulle vi vara i badhuset hela dagen, vi var där lite tidigt för att handla lite i affärerna som fanns där :) Hittade en badboll som Tuva älskade, haha.


Tuva är en riktig badunge! Så fort hon var vaken så badade hon, i barnpoolen, i jacuzzin, vuxenbassängerna. Hela tiden! det var så varmt där inne och i barnbassängen så hela hon var så varm så vi fick bada henne i vuxenbassängerna för att hålla henne nöjd, haha!

Men det tar på krafterna att vara liten och få se så mycket som hon gjorde denna vecka!


Tuva och hennes pappa. Det ska börjas i tid ;)


Tuva badar med pappa och faster.
Torsdag


Tuva med kusin Emilia.

Lite shopping i hadsund.

Allmänt lugnt.





Sen blev det en riktig ridtur på kvällen! 45-60min någonting, härligt! Massa trav och galopp över alla öppna härliga ytor!
Fredag

Besökte havet för att bada, men det var iskallt! och alla som känner mej vet att jag inte är någon badkruka, men detta klarade jag bara inte!


Tuvas söta kusin Gustav.
Sen fikade vi glass :) Fanns bara en som var större. Denna innehöll 5 kulor, mjukglass, guf (nåt rosa sött grejs, tok gott) och en mums-mums. den som var större hade 10 kulor!!


Sen så tog jag och Ellinor en till ridtur!!!! (deras hästar)

Sen blev det landstävling i kubb! Sverige vann alla matcher tror ja, hahaha.
Lördag




Hemresa. Hejdå hästarna och allihopa! (blöta hästar)

Tuva å Jonas på båten hem.
Sötaste och gladaste ungen. Satte upp håret i en tofs. gullunge!!
Det var hur underbart som hellst, fast bilturerna hade jag hellst sluppit! (mellan Ånge och Göteborg) Tuva var hur snäll som hellst, dom andra som var där var helt förundrade över att hon inte skrek nåt osv. :) Hon var verkigen jätteduktig! men när vi åkte hem sov hon hela natten i bilen, dagen efter sov hon ca 3 timmar mer än hon brukar på dagen och somnade ändå redan kl 19 och sov till kl 7 dagen efter! då först märktes det att det verkligen tagit på henne. Hon är för underbar!
Nä, detta inlägg har tagit hur lång tid som hellst, jag har ont i handleden! Dags att hoppa i soffan med älsklingen!
Godnatt!

2 kommentarer:

erika sa...

Guuu va ni ser ut att ha haft det mysigt! Visst är det roligt att resa & se saker tillsammans med sitt älskade barn? Det är speciellt, det får jag väl medge, men roligt! Vi åker till Astrid Lindgrens värld imorgon & det ska bli superskoj!

Ta hand om dej
många kramar!

Anonym sa...

Men gud vad underbart allt såg ut då :) Grattis till lill gumman i efter skott med :)

// Husmusen