tisdag 22 juni 2010

trädgårdsland & busig promenad.


den här bilden får komma med bara för att hon var så sjukt söt i klänningen hennes farmor sytt åt henne :)

Igår sken faktiskt solen! Äntligen! Men vi kunde tyvärr inte fylla upp Tuvas pool då jag smittat henne och hennes snor bara rinner i mängder! Men vi gick ut ca 9.30, Jonas och Tuva skulle vara på gården och jag rastade hundarna, men Tuva hängde på så Jonas fick också följa med :) Sen så gjorde jag och Jonas ren plattorna som fanns övervuxna breded syrén trädet, så nu är det en riktig uteplats där! Dom var helt överväxta, såg dom inte ens när vi kollade på huset, men nu är dom helt rena och renskrubbade. Sen så är det ju ett gammalt jättestort trädgårdsland på gräsmattan. Ungefär 1/3 lyckades jag klippa med gräsklipparen, sen så har vi grävt upp en del och gjort till trädgårdsland, den andra delen ska vi trimma ner så det går att använda den som gräsmatta :) Skönt att få de gjort! Klockan var efter 14 när vi var klara, då hade vi max vilat 30 minuter, när Tuva skulle äta och läggas för middagvila.
Vi planterade lök, gräslök och rädisor i landet än så länge. Nästa år ska vi köpa jordgubbsplantor osv och ha där. :)
Hon är så duktig våran lillgroda! Lekte själv undertiden vi stökade på, grävde i jorden med händerna, gick efter katten, grävde grus i sin hink mm mm. <3

Sötnosen

Efter allt slit måste man få lite saft att vila upp sej med. (på förmiddagen, därför hon har så mycket kläder på sej än) Vi ska måla om den där fula bron någon helg nu i sommar, längtar!! så den blir snygg & fräsch!

När vi ätit middag (köttfärsbiffar & potatis, gissa hur gott de var på en skala!!! Jonas är bäst på att laga mat!!) så skulle vi gå lite efter våran gata, för Tuva älskar det. Efter en liten stund hade vi gott hela vägen till dagis, och där finns den enda lekplatsen också, så vi gungade och åkte rutchkana och busade på. Men vi ångrade att vi int tagit med vagnen, haha.
När vi kom hem så ville jag ha syrén kvistar i en liten bukett på bron, men den lila vi har är pytteliten, så vi gick iväg efter vägen igen, åt andra hållet nu, för att kika. Då, för första gången någonsin, visade fislisan att hon var trött och ville sitta i vagnen! Sträckte armarna mot Jonas, han satte henne i vagnen, och hon blev nöjd!! Helt ärligt, hon har aldrig visat att hon blivit trött och behövt åka vagnen innan!
Hittade inga syrén träd så vi fick ta av våra egna, nu luktar de gott på bron!

Tuva somnade som en stock efter en glaska välling :)
Jag plockade en mysig sommarbukett också som nu står i köket, finns det nåt somrigare??!


Underbara Listo tar de lugnt ute han, han är ju numera utekatt. Slåss gärna med andra katter, men han vet också hur man ska njuta av sommaren. ;)

Nä, nu ska vi hitta lite kläder att ta på oss, sen blir de nog till att gå ut ;)

Kommer att lägga ut före och efter bild på landet osv när allt är klart osv :)

1 kommentar:

erika sa...

Åh vad många fina bilder! Hoppas lillskruttan blir frisk snart så ni kan bada igen, det är ju livet på en pinne!

Hoppas det är bra annars :-)

många kramar