måndag 10 november 2008

Alltid måndag tror ja..

jajjemen, tycker det alltid är måndag..!
men då är det ny vecka, är alltsdå i vecka 25 nu..!

Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 1 mar 2009
Du har 111 dagar kvar till förlossning.
Vecka 25 - 10 nov - 16 nov 2008
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.
Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Alla frågar alltid efter vilken månad jag är i, och helt ärligt, jag har ingen aning..!! jag fattar inte det därt månadsystemet helt enkelt...!


Annars idag då.. Klev upp, åkte å släppte å gick med alla hundarna en sväng i skogen... Åkte hem å började fixa lunch, pannkaka igen. :D Sen kom Jonas, så vi åt. Mums.
Sen så åkte jag med mamma så hennes Luvan (som löper) fick leka med Trey i skogen (han är ju kastrerad) sen så var det dags att försöka fixa i ordning i lägenheten..!!!
Nu är nästan allt där jag vill ha det, jag har lekt med borrmaskinen så jag kände mej allmänt häftig haha. Satt upp tavlor, klockan i köket, vägg-växter, vinställ osv. samlade ihop saker som skulle till källaren så Jonas skulle kunna bära ner det, dammsugit å städat å allmänhet, äntligen fått undan grejerna ur vardagsrummet nu! Så nu är det nästan klart, nya hyllor ska upp i badrummet å två hyllor i sovrummet ska upp, sen så.. Jonas satte upp grinden in till vardagsrummet så vi slapp ha kompostgallret där för hundarna. Så nu börjar de bli fint igen. :) Börjar bli ganska så nöjd. :) Sen ska ju vissa saker inhandlas, typ barnsäng å allt det..!

<3>

Inga kommentarer: