tisdag 19 januari 2010

Dagis dag1 & 2 plus svinis-spruta

Igår kväll när jag tänkte skriva var vårt internet s knäppt och låste sej hela tiden så jag orkade inte skriva nåt!

Igår var Tuva första dagen på dagis. Vi var där 1 timme, fast vi kom för sent eftersom jag stängde av telefonen trots att jag ställt 4 larm (!!!) så de var ju lite pinsamt, haha. Vaknade 10 minuter innan vi skulle vara där, haha.
Vi skrev mest massa papper osv och kollade på dom få rum som dagiset har. De är ju ett litet dagis, totalt 17 barn är det, 18 med Tuva. Men dom skulle flytta in i nya lokaler till sommaren, bra! Tuva kröp runt lite och rotade bland leksakerna lite osv, så de gick bra! Fick reflexväst och massa reklam från försäkringskassan och apoteket.

Sen på eftermiddagen var vi och fick andra sprutan, hon sade ett litet aah, sen var de över, skönt! men hon har vaknat ca 3-4 gånger i natt, men somnat om med välling, så de var ju itne så farligt.

Gick till dagiset idag också, vi skulle egenligen vara där 1,5 timme men dom skulle ha julgransplundring mm så vi skulle vara där 1 timme längre idag mot för i morgon. När vi kom dit var det sång och dans runt julgranen, sen fika med muffins och saft. Tuva som härjade runt från första stund drack bara saft, smulade sönder muffinsen på golvet, sen tömde hon saften över det hon smulat, haha. ;)
Sen kom tomten! han hade ett litet paket till alla barnen, en pixiebok och en reflex, sen efter det blev de fiskedamm!! En godispåse med en klubba och en liten chokladbit och ballonger, skoj! Inte för Tuva kanske, men för dom äldre! Sen efter det var de korv med bröd och julmust eftersomm de var julgransplundring, fast Tuva fick vatten till sin korg, åt över halva, lillstrumpan. Och sen var de glass efter en liten stund eftersom flera barn fyllt år. Så alla barnen var alldeles till sej efter en dag med så mycket gott och roligt! Och Tuva kröt runt och härjade mest hela tiden, personalen tyckte hon var så glad och framåt, roligt att höra!!
Men i morgon är de vanlig dag, vi ska vara där 1,5 timme, sen på tordsag och fredag ska vi stanna och äta lunch innan vi går hem igen. Ska inte lämna henne förrän nästa vecka, känns bra att få vara med så mycket!

Nu ligger lillstrumpan och sover efter allt bus så jag ska nog passa på att diska!! Eller kanske lägga mej i soffan en stund.....?? hmm... ;)

2 kommentarer:

erika sa...

Vad härligt att det går så bra med inskolningen! Det är ju skönt att det inte är någon panik för dej att få något jobb, men det är som du skrev, det löser sej alltid! Förr eller senare :-)

Tyvärr kan vi inte komma upp till er i helgen...jag jobbar lördag & Eddan har rep på söndagen (gitarristen har flyttat till sthlm så det blir inte så många tillfällen för dom att repa...) men kan du inte maila mej er adress så vi kan skicka en födelsedagshälsning??

Många många kramar

Kicki sa...

härligt att dagis går bra! :)