söndag 25 april 2010

Kladdkakebakelser

Innehåll:
2ägg
3dl socker
1krm salt
4msk kakao
1½dl mjöl
100g smält smör

Fyllning:
75g smör
4msk socker
2tsk mjöl
4tsk kakao
2dl grädde


Vispa samman ägg och socker, sen i med resten av innehållet. Häll i ca 20 bullformar, grädda i 12-15min i 200 grader.

Blanda allt i fyllningen i en kastrull och låt koka upp under omrörning, låt sedan sjuda tills det blivit tjockt.
När det svalnat av, fyll "bakelserna" och ställ i frysen, tas fram när man ska äta, ska alltså ätas frysta!

Dessa är tokgoda, tog receptet av Kicki men kallar dom kladdkakebakelser istället för fyllda muffins, för de blev mer likt kladdkaka än muffins för mig iaf! Alla jag bjudit på dessa har blivit galna för dom varit så goda!!!

1 kommentar:

Kicki sa...

hehe mamma har en klick grädde till dom när hon gör dom för hon med tycker att dom är som kladdkaka :) men de heter från början fyllda muffins ;)